Mednarodni industrijski sejem je v središče dogajanja postavlja svetovne dosežke industrije. Veliko število mednarodno priznanih razstavljavcev in  doslej največja ponudba  blagovnih znamk je že prvi dan privabila visoko številko strokovnih obiskovalcev, kot tudi tistih, ki jih ta področja osebno zanimajo.

Mednarodni industrijski sejem je največji in najpomembnejši sejem v jugovzhodni Evropi s področij strojegradnje, orodjarstva, varjenja in rezanja, materialov in komponent ter naprednih tehnologij. Predstavilo se je več kot  900 blagovnih znamk iz 32 držav celotnega sveta in na ogled so bile postavljene novosti, ki jih sicer ni mogoče videti nikjer drugje.

Uradni otvoritelj Mednarodnega Industrijskega sejma je bil Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, je poudaril priložnosti  industrijskega sejma v Celju. 

Kako pomembna je za Slovenijo industrija v današnjem času, je povedal tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup.

Potekalo je tudi tradicionalno podeljevanje sejemskih nagrad. Strokovna komisija je izbrala najboljše v kategoriji proizvajalcev in kategoriji zastopnikov. 

Dan kasneje je potekal Dan varilne tehnike, ki ga vsako leto spremlja Državno tekmovanje varilcev. Organizatorji Celjski sejem, SKEI Slovenije in Društvo za varilno tehniko (DVT) Maribor pa so podelili tudi nagrado za življenjsko delo v varjenju, prof. dr. Janezu Begešu. »Varilci se združujemo. Varjenje je spajanje, zato je jasno, da se varilci tudi sami združujejo,« je po prejemu nagrade povedal prof. dr. Janez Begeš in tako povzel cilj Dneva varilne tehnike v okviru Mednarodnega industrijskega sejma.  Izdal pa je še ključ za uspeh: »Delat, delat in ne odnehat. Pri tem pa tudi ustvarjaš in tako delaš stvari, ki te zanimajo in so potrebne.«

Več preberite tukaj.

Na Slovenskem kadrovskem kongresu 2019 smo podelili priznanja za odličnost delovanja na kadrovskem področju: priznanje Kadrovski manager 2019, priznanja Slovenske kadrovske zveze in priznanje Kadrovski up 2019. Sicer je kongres na temo »Prihodnost je tu že danes« na Bledu združil več kot 400 kadrovskih strokovnjakov iz javnega in zasebnega sektorja.

Planet GV in Slovenska kadrovska zveza sta na osrednji letni prireditvi za kadrovske in HRM strokovnjake na Bledu, ki je letos še toliko bolj poseben, saj se mu je pridružil evropski EAPM kongres, ki združuje in povezuje evropsko HR skupnost, podelila priznanja za odličnost delovanja na kadrovskem področju, katerih namen je izboljšati ugled kadrovske funkcije, nagraditi uspešno delo na kadrovskem področju in poskrbeti za večjo vplivnost kadrovskih menedžerjev v slovenskem prostoru.

Že petnajsto leto zapored smo podelili prestižno priznanje Kadrovski manager leta. Letos je Kadrovska managerka 2019 postala mag. Nataša Bazjak Cristini, regionalna HR direktorica v Atlantic Grupi. 

Priznanje smo podelili tudi najboljšemu znanstvenoraziskovalnemu delu s področja kadrovskega managementa. Priznanje Kadrovski up 2019 je prejela Zala Slana za magistrsko delo z naslovom Proces ravnanja s talenti v delovnih organizacijah v Sloveniji. Magistrsko delo je bilo opravljeno na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, v sklopu programa Psihologija, pod mentorstvom izr. prof. dr. Eve Boštjančič.

Slovenska kadrovska zveza je podelila Srebrno plaketo Roku Zupančiču, ki je pečat zvezi pustil predvsem s svojim zagnanim vodenjem upravnega odbora Slovenske kadrovske zveze. Vedno zna uravnotežiti in postaviti na prvo mesto interes delavca, socialnega partnerja, vode in delodajalca. Je človek, ki išče konkretne in poštene rešitve za vse vpletene.

So pa popolnoma vsi udeleženci dvodnevnega kongresa bili deležni številnih znanj najboljših predavateljev. 

Občina Ivančna Gorica, ki v letošnjem letu sodeluje v več evropskih projektih, je gostila predstavnike 22 delegacij iz 15 držav Evropske unije. Podrobneje so bili predstavljeni projekti KNOTS in CROSS OVER ter Erasmus+. Udeleženci so spoznali, da so projekti osredotočeni na koristi mladih državljanov, tako da jih spodbuja na področju politične odgovornosti, hkrati pa ponuja priložnosti za skupno razmišljanje o prihodnosti EU.

Več o dogodku si preberite na spletni strani občine: http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=6719
Foto: Gašper Stopar

V sredo, 6. marca, sem v prostorih Srednje šole Josipa Jurčiča moderirala pogovorni večer, ki je bil namenjen predvsem mladim. Imeli so možnost postaviti vprašanja evropski poslanki Romani Tomc in tako izvedeti o Evropski uniji čim več iz prve roke.

Pogovorni večer je potekal v sklopu evropskega projekta »CROSS OVER«. Svoje videnje in izkušnje pa so prisotnim predstavili še župan Dušan Strnad, podžupan Tomaž Smole, predstavniki Študentskega kluba Groš ter mladi iz Srednje šole Josipa Jurčiča in Osnovne šole Stična, skozi projekte Erasmus.

Več o pogovornem večeru tukaj.

stran 1 od 14
Torek 21 Maj 2019