fbpx

Mednarodni industrijski sejm 2022 je bil, kot je tudi tradicija, posvečen varilni tehniki. Organizirali so ga Društvo za varilno tehniko Krško, Društvo za varilno tehniko Maribor ter sindikat SKEI (Sindikat kovinske in elektro industrije Slovenije). 

Obiskovalce konferenčnega programa je naprej nagovoril g. Franc Krošelj iz Društva za varilno tehniko Krško. »V društvu smo izredno veseli, da lahko že četrtič organiziramo Dan varilne tehnike, na tem mestu, v taki obliki in s tem dodamo en majhen delček v celostno podobo Mednarodnega industrijskega sejma.«

Glavni namen dneva je bil z razstavnim in spremljajočim strokovnim programom tudi javno poudarjanje pomembnosti te panoge, saj praktično ni več izdelka, ki ne bi bil na tak ali drugačen način varjen, še vedno pa v Sloveniji močno primanjkuje varilcev. 

Potekalo je tudi državno prvenstvo varilcev. Najprej so se ti preizkusili v teoretičnem pisnem preizkusu, nato pa še v praktičnem. »Državno tekmovanje varilcev poteka v organizaciji društva za varilno tehniko Maribor. Poteka tekmovanje po dveh postopkih. Po postopku MAG in po postopku TIG,« je pojasnil Dr. Andrej Lešnjak.

Ob slovesnosti podelitve priznanj in nagrad je izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec nagovoril vse prisotne: »Zelo me veseli, da smo se po triletni pavzi ponovno zbrali na Dnevu varilne tehnike, ki je postal sestavni del sejma MIS.« »Zelo odmevno je tudi Državno prvenstvo varilcev, kjer tudi letos beležimo odlično udeležbo. Po zahtevnih teoretičnih in praktičnih preizkusih smo dobili najboljše varilce v državi,« je še dodal.(Povzeto po ce-sejem.si)