Jasmina Spahalić je magistrica slovenistike, ki od leta 2010 soustvarja javno podobo Umetnosti besede z nastopanjem na različnih prireditvah, delavnicah in predavanjih po celi Sloveniji. Posebno skrb in ljubezen pa predaja knjigam, revijam in različnim publikacijam kot urednica in lektorica za številne naročnike.

Izkušnje si je pridobila z delom na regionalni televiziji kot voditeljica, urednica in novinarka ter z izdajo sedmih knjig za različne naročnike. Sodelovala je tudi z nekaterimi znanimi strokovnjaki, kot na primer s strokovnjakom za govorico telesa Edvardom Kadičem in z njimi na delavnicah, vsem željnim znanja, delila svoje znanje. Ponosna je, da še vedno skrbi, da zvesti bralci strokovne revije HR&M, ter poljudne revije Vzajemna, berejo zanimive vsebine pravočasno in slovnično ustrezno. Številni kupci knjig pri Založbi Chiara pa morda še ne vedo, da se za marsikatero knjigo s podpisom lektorice in urednice skriva njeno ime.

Vestno skrbi za ozaveščanje o pravilnem in ustreznem pisnem ter govornem izražanju in tako na Facebookovi strani Umetnost besede vsak dan objavi kakšno slovnično pravilo in primere neustreznih javnih objav. Z individualnimi svetovanji in izobraževanji pa poskrbi, da ste pri svojem nastopu ali izdaji pisnega besedila – knjige, internega časopisa, publikacije –samozavestni in osebno zadovoljni.