fbpx

Sem Jasmina Spahalić, magistrica slovenistike, ki od leta 2010 soustvarja javno podobo Umetnosti besede z nastopanjem na različnih prireditvah, delavnicah in predavanjih po celi Sloveniji. Posebno skrb in ljubezen pa predajam knjigam, revijam in različnim publikacijam kot urednica in lektorica za številne naročnike.

Izkušnje sem si pridobila z delom na regionalni televiziji kot voditeljica, urednica in novinarka ter z izdajo devetih knjig za različne naročnike. Sodelovala sem tudi z nekaterimi znanimi strokovnjaki ob ustvarjanju skupnih delavnic, in tako vsem željnim znanja predajala znanje. Ponosna sem, da še vedno skrbim, da zvesti bralci strokovne revije HR&M ter revije Adma berejo zanimive vsebine pravočasno in slovnično ustrezno. Številni kupci knjig pri Založbi Chiara pa morda še ne vedo, da se za marsikatero knjigo s podpisom lektorice in urednice skriva moje ime.

Vestno skrbim za ozaveščanje o pravilnem in ustreznem pisnem ter govornem izražanju in tako na Facebook strani Umetnost besede vsak dan objavim kakšno slovnično pravilo in primere neustreznih javnih objav. Z individualnimi svetovanji in izobraževanji pa poskrbim, da ste pri svojem nastopu ali izdaji pisnega besedila – knjige, internega časopisa, publikacije – samozavestni in osebno zadovoljni.