fbpx

Knjiga Oprah Winfrey je večna knjiga, saj vedno, ko jo odpreš in prebereš nekaj vrstic, te navdihne. Predstavljene so kratke zgodbe v osmih poglavjih: Radost, Vzdržljivost, Povezanost, Hvaležnost, Možnosti, Občudovanje, Jasnina in Moč, skozi katere sporoča življenjske resnice in svoja spoznanja.

V poglavjih razkriva, da je vsak dan lahko priložnost za nov začetek in nov pogled na življenje. Uporabi tudi misel W. H. Murraya: »Naša odločitev sproži plaz dogodkov, ki delujejo v naše dobro, naproti nam pridejo vsi mogoči nepredvideni pripetljaji srečanja in gmotna pomoč, o kateri nismo prej niti sanjali.« Jasno nam sporoča, če se nekaj odločimo in prisluhnemo notranjemu glasu, in ne glasovom sveta, si damo besedo in izpeljemo začrtano.

Torej vsak dan prinese novo priložnost s trenutki, ki so pomembni – ta trenutek je edini, ki nam je zagotovljen. Vsak dan lahko širimo čustvena in duhovna obzorja. Prenehajmo razmišljati, kaj bo jutri ali pojutrišnjem, živimo danes, ta trenutek. Če pride to težke situacije, jo bomo že rešili, pomembno je, da čutimo življenje.

V poglavju Možnosti pričara resničen navdih do življenja samega. Opisuje strah in kako se je spopadala s tem občutkom. »Kaj, če bi se pri tej priči odločili, da se ne bomo več pustili hromiti strahu? Če bi se naučili živeti z njim in pojezditi na njegovem valu tako visoko, kot si nismo niti predstavljali? Morda bomo odkrili, kakšen užitek je, ko se nehamo meniti za pričakovanja okolice in se končno posvetimo svojim potrebam in željam

Knjiga Kar zagotovo vem, vas bodo navdihnila, opogumila in navdušila.