fbpx

Odločila sem se nekaj besed zapisati o knjigi Nataše Martinčič – Ašvata, ker sva imeli pred leti zelo prijeten pogovor o njeni knjigi, Zakaj se Buda smeje? Še danes se spominjam, kako doživeto sva govorili in ura najinega pogovora je minila, kot bi trenil. Ašvata, hvala za tvojo srčnost.

Nataša Martinčič – Ašvata je avtorica, učiteljica angleščine in prevajalka številnih knjig o osebnostni rasti in tudi podnapisov v filmih.

V knjigi, Zakaj se Buda smeje? Avtorica piše o ljubezni in radosti v življenju, kako slišati sebe in osebnostno rasti, kako ustvariti, da se nam želeno uresniči. Po knjigi lahko poseže vsak, še posebej, če ste v obdobju, ko ste se znašli v težavnih mislih, občutkih, vibracijah in se sprašujete, kaj vam pripravlja usoda in kako se lotiti osebnostne rasti in boljšega življenja. Knjiga nam pomaga ustvarjati korake od sprejemanja občutkov naprej in kako ohranjati pozitivne misli ter kako v svoje življenje privabiti pravi ljudje, stvari, situacije, ki jih na poti rasti potrebujemo.

Avtorica nas v prvem delu popelje od njenih začetkov, do Bude in k prvim korakom zavestnega ustvarjanja nato pa opiše ter povabi k spoznanjem vibracijskih premikov.

»Šele takrat, ko spoštujemo to, kar čutimo, namreč jasno slišimo, kaj nam sporoča notranje vodstvo. In nato storimo korak v želeno smer, ki ga po navadi predstavlja sočutje do sebe.«

Med branjem nas avtorica seznani s Srečkom Turbovičem, ki je vesoljni menedžer – je to, kar v resnici smo. »Težko je z besedami opisati vsemogočno, čisto energijo ljubezni in radosti, ki se vsak trenutek zliva in ustvarja skozi nas, zato je včasih najbolje najti povsem zemeljski približek, ki vzbuja podobne ali enake občutke kot neizrekljivo.«

Avtorica nagovarja bralca, da si naj dovoli biti sprememba in si dovoli biti to, kar je, naj sledi sebi, čustvom in željam in naj se zaveda moči svoje pozornosti in moči misli. Temu, čemur boste namenjali več pozornosti, boste tudi ustvarjali in privlačili v svoje življenje. Pred tem pa morate biti pripravljeni na srečanje s seboj. In kot pravi knjiga, miselno prožni ljudje so srečni ljudje.

 Naj vas ob koncu spremlja misel iz knjige: »Uresničevanje sanj je lahko na prvi pogled povsem neopazen ali utrujajoč proces. Lahko pa je navdušenje nad vsakim najmanjšim korakom, ki ga storiš ...«

 

Uredniški in lektorski pozdrav, Jasmina Spahalić, Umetnost besede, s. p.